Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
Αναζήτηση  
 
Μπείτε σε δράση οικογενειακώς!
11/6/2015

Share |

Μπείτε σε δράση οικογενειακώς!

Όσο μεγαλώνεις θα ανακαλύπτεις ότι η άθληση και η άσκηση γενικότερα είναι απαραίτητη για το καλό του οργανισμού και του σώματος. Δεν είναι όμως θέμα ηλικίας μόνο.Επιπλέον τα παιδιά είναι όλη την ώρα μπροστά σε ένα υπολογιστή και δεν παίζουν τα παραδοσιακά παιχνίδια στις γειτονιές όπως παλιά, πρέπει με κάθε τρόπο να αθλούνται! Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να είναι όλη η οικογένεια σε δράση! Όχι μόνο για να περνάς ουσιαστικό χρόνο μαζί με τα παιδιά αλλά κυρίως για να σιγουρευτείς ότι τα παιδιά μεγαλώνουν σωστά και να φροντίζουν τον οργανισμό τους. Οπότε δίνοντας το καλό παράδειγμα μπορείς να τα παρασύρεις σε μια πιο υγιεινή ζωή!

Σχεδίασε το πρόγραμμα διατροφής.

Οι οικογένειες που τρώνε πιο υγιεινά συνήθως αποκτούν κι άλλες καλές συνήθειες όπως η συχνή άσκηση. Βάλε όλη την οικογένεια στην ιδέα της υγιεινής διατροφής και κάντε το συνήθεια! Πήγαινε μαζί με τα παιδιά στη λαϊκή και παρότρυνέ τα να αγοράσουν τα φρούτα και τα λαχανικά της προτίμησης τους ενώ μπορείς να τα αφήσεις να μαγειρέψουν κιόλας!

Κάνε τις δουλειές του σπιτιού διασκέδαση

Αντί να αναγκάζεις και να αγγαρεύεις το κάθε μέλος της οικογένειας να κάνει ο καθένας μόνος του τις δουλειές του σπιτιού, μετέτρεψε την καθαριότητα σε ένα παιχνίδι! Κάντο να φανεί σαν αγώνας που θα μετρήσεις το πόσο γρήγορα μπορείτε όλοι μαζί να καθαρίσετε το σπίτι και πόσο καλά. Συγκρίνετε το με την προηγούμενη εβδομάδα και προσπαθήστε να κάνετε νέο σκορ. Βάλε μουσική και ταυτόχρονα χορέψετε και τραγουδήστε. Βγάλτε όλοι μαζί τον σκύλο βόλτα, και κάντε που και που οικογενειακούς αγώνες ταχύτητας!

Ξαναφτιάξε το σαλόνι

Tο σαλόνι συνήθως είναι το κέντρο της οικογενειακής τεμπελιάς. Ένας άνετος καναπές, video games, dvd, τηλεόραση και άλλα παρόμοια που σίγουρα δεν δίνουν κίνητρο για άσκηση. Υπάρχουν όμως τρόποι που μπορούν να λειτουργούν ως ξυπνητήρια. Οριοθέτησε το χρόνο που θα βλέπετε τηλεόραση και οργάνωσε μερικές ασκήσεις την ώρα που παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά!

Πήγαινε μαζί με τα παιδιά σε μαθήματα

Ερεύνησε για τα κοντινά σου κέντρα που οργανώνουν μαθήματα για γονείς και παιδιά και γραφτείτε σε πρόγραμμα γιόγκας ή σε κολυμβητήριο και γυμναστείτε μαζί!

Σχεδίασε εξωτερικές δραστηριότητες

Kανόνισε μια μέρα της εβδομάδας ή το σαββατοκύριακο να είναι αφιερωμένο στην οικογένεια και μπείτε σε δράση! Βόλτα στο βουνό, τρέξιμο στο πάρκο, βόλεϊ στο γήπεδο της γειτονιάς, κολύμπι το καλοκαίρι, ποδήλατο στη γειτονιά. Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί!

 


www.mommy.gr

« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«11.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30