Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
Αναζήτηση  
 
Ώρα για Δράση: Let's Do It Greece 2015-Καθαρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο σε 1 ημέρα!
12/3/2015

Share |

Ώρα για Δράση: Let's Do It Greece 2015-Καθαρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο σε 1 ημέρα!

Για τις 26 Απριλίου έχει προγραμματιστεί το φετινό ραντεβού για να καθαρίζουμε μαζί την Ελλάδα και φέτος και την Κύπρο! Πολίτες, οργανώσεις, δήμοι, σχολεία, φορείς συμμετέχουν στην πανελλαδική δράση Let's Do It Greece, που ήδη αριθμεί πάνω από 36.200 συμμετέχοντες εθελοντές!

Για όλον τον κόσμο που συμμετέχει, το Let's do it Greece, δεν είναι μια απλή εθελοντική δράση. Είναι κάτι παραπάνω στο οποίο ξετυλίγεται το μεγαλείο του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Είναι ένα μήνυμα συνεργασίας και ομαδικής προσπάθειας που θέλουμε να διαδοθεί σε όλη την Ελλάδα. Και αυτή τη συνεργασία μπορούμε όλοι μαζί να τη μεταδώσουμε σε ακόμα περισσότερους φορείς, καλώντας τους να συμμετέχουν και να προετοιμάζονται για τις 26 Απριλίου.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ομάδα εργασίας στην περιοχή σας και να μοιράσετε ρόλους. Είναι σημαντικό να διαδώσουμε το μήνυμά μας και να συνεργαστούμε με τους φορείς της περιοχής μας γιατί σε κάποιους μπορεί να μην έχει φτάσει η πληροφορία για το Let's do it Greece, και όμως μπορεί να θέλουν να συμμετέχουν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας

www.letsdoitgreece.org , ακολουθώντας την ενότητα «Δηλώστε συμμετοχή»

Στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα αποτυπώνονται στο «χάρτη δράσεων» όλες οι συμμετοχές με τις ονομασίες των φορέων,  τον τόπο και το είδος της δράσης.

Το «Let's do it World», ως κίνημα εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία, με βασικό του μήνυμα το σλόγκαν "πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη την χώρα μέσα σε μια μόνο μέρα", και έλαβε άμεσα διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του, η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του Εθελοντισμού. Πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν πλέον κάθε χρόνο στην καμπάνια καθαρίζοντας τις πόλεις τους και τις εξοχές τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και του αστικού τους περιβάλλοντος.

O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και η επιστημονική οργάνωση ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων), ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις, πήραν την πρωτοβουλία και ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές από την Εσθονία αποφασίζοντας να φέρουν την διεθνή καμπάνια και στην Ελλάδα. Δύο νέοι από την Αθήνα, εκπρόσωπησαν τη χώρα μας και έλαβαν ενεργό μέρος στο διεθνές συνέδριο εθελοντισμού του 2012 στην Εσθονία. Έτσι φυτεύτηκε και στην Ελλάδα ο σπόρος του Lets do it World με μήνυμα, "πάμε να καθαρίσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μέρα".

 Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος χάρη σε εθελοντές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έγινε πραγματικότητα στις 29 Απριλίου του 2012. Μέσα σε λίγους μήνες το μήνυμα του Let's do it Greece αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες πολίτες και φορείς που οραματίζονται ένα καθαρότερο περιβάλλον.

  Τον Απρίλιο του 2013 η καμπάνια επαναλήφθηκε με σχεδόν διπλάσια συμμετοχή δείχνοντας την δύναμη του Εθελοντισμού στη χώρα μας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους υποβρύχιους καθαρισμούς οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά του Let’s do it World στην Ελλάδα και έδωσαν και πάλι ζωή στις θάλασσες μας. Αυτό που μετράει είναι η συνέχεια της προσπάθειας και η καθιέρωσή της.

Το 2014 η συμμετοχή των πολιτών αυξήθηκε για ακόμη μια χρονιά, παρά την κακοκαιρία την ημέρα της κεντρικής δράσης, δείχνοντας έτσι το πάθος των συμμετεχόντων για τον εθελοντισμό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα σχολεία τα οποία με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας συμμετείχαν μαζικά κατά την εβδομάδα εθελοντισμού πριν τις 6 Απριλίου.

Το 2015 το Let's do it Greece διανύει την τέταρτη χρονιά του, ευελπιστώντας το μήνυμα και η δράση να διαδοθούν παντού στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθαρίζοντας όλοι μαζί τον τόπο μας!

 


« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«11.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30