Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
Αναζήτηση  
 
Οι «μαγεμένες» διαβάσεις πεζών
5/3/2015

Share |

Οι «μαγεμένες» διαβάσεις πεζών

Διαβάσεις πεζών: Μόνο «μαγεμένες» δεν τις είπαμε για να τις τιμήσουμε.

Γι' αυτές τις διαβάσεις θέλω να σας μιλήσω, τις οποίες εμείς, μια παρέα γραφικοί Δον Κιχώτες ενεργοί, στην Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, αναλάβαμε αυθαίρετα και εργολαβικά να τους ξαναδώσουμε το χαμένο κύρος τους, που σαν αποτέλεσμα της μακρόχρονης υποβάθμισής τους, δεν υπάρχουν στη συνείδηση των οδηγών.

Σε γιορτινές δράσεις μας προς τιμή τους, τα τελευταία 10 χρόνια τις έχουμε κατά καιρούς βαφτίσει «χαρούμενες», «ξεχασμένες», «πολύχρωμες»… Μόνο «μαγεμένες» δεν τις είπαμε, τις θεσσαλονικιές αυτές ξεθωριασμένες καρυάτιδες. Φέραμε γκραφιτάδες και τις μεταμορφώσαμε σε ασπρόμαυρα πλήκτρα πιάνου, τις γεμίσαμε με πολύχρωμες πατούσες, για να τονίσουμε την σημασία τους, ώστε να εμπνεύσουμε τον σεβασμό οδηγών και πεζών στο αποτύπωμά τους. Τις πρασινίσαμε με γκαζόν, και κάναμε …καποβασία σε αυτοκίνητο που ήταν παράνομα σταθμευμένο πάνω τους. Πρόσφατα με την παράσταση παντομίμας που τόσο επιτυχημένα εκτέλεσαν οι NόVan Theater Group, κάναμε γιορτή στις βαφτιστήρες μας. Και άλλες φορές περιδιαβαίνοντας τες, πάνω- κάτω πολλές φορές με τα φωσφοριζέ γιλέκα μας και τις πικέτες μας, τις εντάξαμε στα μαθήματα αγάπης και σεβασμού στον δημόσιο χώρο. Και ήταν εκεί, πάνω στην διάβαση της Τσιμισκή που προσφέραμε καφέ στους περαστικούς, για να αποδείξουμε πως η ώρα που διαρκεί ο κόκκινος φωτεινός Σταμάτης, μας φτάνει να τον ψήσουμε (τον καφέ).

Συνεχίζοντας την παράσταση για τα δικαιώματα των πεζών, μεταφέρουμε το έργο στις απόκεντρες Σαράντα Εκκλησιές, αυτό το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στις 12 το μεσημέρι. Περπατάμε λοιπόν στα πεζοδρόμια της οδού Γεωργίου Βιζυηνού και... τολμάμε να διασχίσουμε το δρόμο χρησιμοποιώντας τις διαβάσεις, που θεωρητικά μας παρέχουν ασφάλεια και προτεραιότητα έναντι των κινούμενων αυτοκινήτων.

Η διάσχιση του δρόμου στις Σαράντα Εκκλησιές είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Γι αυτό φοράμε ειδικά γιλέκα, κρατάμε πλακάτ, και διδάσκουμε στους οδηγούς αυτό που όλοι έχουμε ξεχάσει: Τι σημαίνει "διάβαση προτεραιότητας πεζών».

Η δράση αυτή θα επαναληφθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου, την ίδια ώρα, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη Αιγαίου και Θερμαϊκού.

Σας περιμένουμε όλους, γιατί τα δικαιώματα διεκδικούνται στους δρόμους και …στις διαβάσεις τους.

Ενώ γύρω μας γκρεμίζονται όλα, εμείς στην Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών, ποτίζουμε τα λουλούδια που φυτρώνουν στα συντρίμμια.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Ένωσης Πεζών και φωτογραφίες


« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«11.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30