Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
Αναζήτηση  
 
Η ελπίδα μεταφέρεται;
15/1/2015

Share |

Η ελπίδα μεταφέρεται;

Απολύτως θετική είναι η απάντηση του QualityNet Foundation, αρκεί να υπάρχει η καλή διάθεση, η συνεργασία και η πίστη στις αξίες της προσφοράς, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Απόδειξη όλων αυτών το μεγάλο πρόγραμμα «Μεταφέρουμε ελπίδα». Αυτές τις  γιορτινές μέρες, χαμόγελα και ελπίδα ξεκίνησαν να μοιράζονται και είδη πρώτης ανάγκης να μεταφέρονται και να παραδίδονται σε φορείς που προστατεύουν παιδιά και τις οικογένειές τους.  Η εταιρεία ΤΝΤ και το δίκτυο επιχειρήσεων πελατών της «Μεταφέρει Ελπίδα» σε 17 Κοινωνικούς Φορείς στο πλαίσιο της καινοτόμου συνεργατικής δράσης «Μεταφέρουμε ελπίδα».

Το QualityNet Foundation, σε ρόλο κοινωνικού διαμεσολαβητή, αναζήτησε φορείς που υποστηρίζουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους και μέσω μηχανισμού συστηματικής καταγραφής, κατέγραψε τις ανάγκες 17 φορέων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης. Τα δεδομένα δόθηκαν στην εταιρεία και τους συνεργάτες αυτής, οι οποίοι και «δεσμεύτηκαν» για την εθελοντική συγκέντρωσή τους.
 
Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρουχισμός, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας, λευκά είδη, και τρόφιμα μακράς διάρκειας μη ευπαθή, πραγματοποιήθηκε από τις επιχειρήσεις-πελάτες της ΤΝΤ αλλά και από την ίδια την εταιρεία. Τα είδη συγκεντρώθηκαν στις κεντρικές εγκαταστάσεις και οι εργαζόμενοί της εταιρείας τα διαχώρισαν, τα κατηγοριοποίησαν σε ομάδες και τα συσκεύασαν.

Το αποτέλεσμα πολύτιμο. Από τις 18 Δεκεμβρίου «Μεταφέρουμε Ελπίδα», δέματα αγάπης και κοινωνικής προσφοράς, στους αποδέκτες τους που έχουν ανάγκη, με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, του εθελοντισμού των εργαζομένων και του στόλου που διαθέτει η εταιρεία ταχυμεταφορών ΤΝΤ.

Με αυτό το πρόγραμμα, αναδεικνύεται η αξία της κοινωνικής προσφοράς των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους και η δυναμική της συνεργασίας για την επίτευξη και την παραγωγή ουσιαστικού κοινωνικού έργου, ειδικότερα στις σημερινές δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας.

Οι Κοινωνικοί Φορείς που θα υποστηριχθούν στην πρώτη φάση του προγράμματος είναι οι εξής: Στην Αττική θα ενισχυθούν το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού, το ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», το Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα – Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων, οι Κοινωνικές Δομές των δήμων Αμαρουσίου, Μαρκοπούλου και Πειραιώς, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής "Η ΜΗΤΕΡΑ", το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (Π.Ε.Ν.), Το Χαμόγελο του Παιδιού, Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Στη Θεσσαλονίκη είδη πρώτης ανάγκης θα διαμοιραστούν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσ/κης Αγ. Στυλιανός, στις Κοινωνικές Δομές Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» και στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα ενισχυθούν το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Ηράκλειου Κρήτης, οι Κοινωνικές Δομές Δήμου Ηρακλείου και η Στέγη ανηλίκων Ηρακλείου Κρήτης «Φανουράκειο Ίδρυμα».

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα «Μεταφέρουμε Ελπίδα», μπορείτε να επισκεφθείτε το  http://www.metaferoume-elpida.gr

 


« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«11.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30