Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
Αναζήτηση  
 
Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση
6/11/2014

Share |

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Συνεργώ": Stage One Business Accelerator

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ‘ΣΥΝΕΡΓΩ’ στα πλαίσια των δράσεων της για την καταπολέμηση της ανεργίας,  υποστηρίζει το πρόγραμμα Stage One Business Accelerator που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη με στόχο να ενισχύσει την απασχολησιμότητα στην περιοχή και να υποστηρίξει νέους εν δυνάμει επιχειρηματίες στα πρώτα βήματά τους .

Σας παρουσιάζουμε τον Stage One Business Accelerator, ένα ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ωρίμανσης επιχειρηματικών ιδεών που οργανώνει το Innovation Farm με την υποστήριξη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώνουμε την δυνατότητα να γίνετε χορηγός του επιχειρηματικού επιταχυντή Stage One και να συμβάλετε ενεργά στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως ιδανική και επίκαιρη δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Στο πλαίσιο του επιχειρηματικού επιταχυντή STAGE ONE οι εν δυνάμει νέοι επιχειρηματίες (ανεξαρτήτου ηλικίας) έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής ιδέας ώστε διεκδικήσει χρηματοδότηση από αγγέλους επενδυτές (angel investors) ή επιχειρηματικά κεφάλαια (venture capitals), να παράγει το πρωτότυπο προϊόν της, και να το φέρει κατόπιν στην αγορά. Οι εν δυνάμει επιχειρηματίες στο πρόγραμμα παρακολουθούν μια εντατική και πρακτική διαδικασία που περιλαμβάνει ακροάσεις (auditions), επιτάχυνση 10 εβδομάδων με τη συμμετοχή ανθρώπων της αγοράς και εξειδικευμένων μεντόρων ενώ στο τέλος του προγράμματος οι ομάδες παρουσιάζουν την ιδέα τους μπροστά σε επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό.

Την περσινή χρονιά το ποσό των χορηγιών που συλέχθηκαν για την διεξαγωγή των προγραμμάτων επιχειρηματικού επιταχυντή ξεπέρασε κάθε προσδοκία ενώ τα χρήματα διατέθηκαν για να καλύψουν το κόστος συμμετοχής των εν δυνάμει επιχειρηματιών. Επισυνάπτεται αναλυτικός οδηγός για τα πακέτα χορηγιών που μπορείτε να επιλέξετε.
    
Η υλοποίηση ενός προγράμματος επιχειρηματικής ωρίμανσης STAGE ONE θα αποτελέσει σημαντική πηγή δημοσιότητας για την εταιρεία σας αναδεύοντας παράλληλα τη συμβολή σας στην κοινωνία την κρίσιμη αυτή περίοδο ενώ τα οφέλη στους συμμετέχοντες είναι διάφορα όπως:

1.    Ενδυνάμωση του επιχειρηματικού ενστίκτου
2.    Δημιουργία νέων – βιώσιμων επιχειρήσεων
3.    Δημιουργία καινοτόμων λύσεων παγκοσμίου εμβέλειας
4.    Ενίσχυση της απασχολησιμοτητας και καταπολέμηση της ανεργίας
5.    Ενίσχυση του ηθικού

Εν τάχει εξηγούμε παρακάτω τη δράση μας:

Η ομάδα υλοποίησης  
Η ομάδα του Innovation Farm και το δίκτυό της έχει σημαντική επιχειρησιακή εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμμετέχει ενεργά στην ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και λαμβάνει μέρος σε διεθνή forum επιχειρηματικότητας όπως το Balkan Venture Forum ή το StartUp Weekend του Kaufman Foundation.

Ιστορικό
Η ομάδα της Innovation Farm:
    ολοκλήρωσε επιτυχώς 3 προγράμματα επιχειρηματικής επιτάχυνσης, Stage One (http://stageone.innovationfarm.eu/) 2 στη Θεσσαλονίκη και 1 στην Δράμα
    υλοποιεί ένα πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης  στην Αλεξανδρούπολη
    υλοποιεί έναν ενδο-επιχειρησιακό επιταχυντή στην εταιρεία PRISMA Elctronics με σκοπό να αναδείξει καινοτόμες ιδέες για καινούρια προϊόντα της εταιρείας.
    υποστηρίζει την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμα Thessaloniki Start Up innovation Hub
    υποστήριξε την ανάπτυξη επιχειρηματικών σκεπτικών στο πρόγραμμα Beatit που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Παράρτημα Μακεδονίας – Θράκης
(http://beatit.epy-mathra.gr/),
(http://www.epy-mathra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=73&Itemid=92)

Οι συνδιοργανωτές:
•    το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ),
•    το Επιμελητήριο Δράμας,
•    το Επιμελητήριο της Αλεξανδρούπολης
•    η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του TEI Θεσσαλονίκης,

Oι υποστηρικτές:
•    Microsoft BizSpark (http://www.microsoft.com/bizspark/) η οποία στηρίζει τις ομάδες των εν δυνάμει επιχειρηματιών με το απαραίτητο λογισμικό
•    PJ Tech Catalyst Fund (www.pjtechcatalyst.com/) του ομίλου Πειραιώς, η οποία επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια του κύκλου τους στον χώρο του ICT.
•    Εξειδικευμένοι ειδικοί καθοδηγητές των νεοφυών ομάδων και σύμβουλοι επιχειρήσεων με μακρόχρονη εμπειρία στο αντικείμενο
•    Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων Πληροφορικής και Επικοινωνιών
•    City College, University of Sheffield, Θεσσαλονίκη
•    Χορηγοί

Περισσότερες πληροφορίες: 6973256134, Δρ Παρασκευή Γκιούρκα.


« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«11.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30