Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
Αναζήτηση  
 
ΤΙΤΑΝ: Πρώτο εθνικό βραβείο στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον
2/10/2014

Share |

ΤΙΤΑΝ: Πρώτο εθνικό βραβείο στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2013-2014,  στην κατηγορία «Διεργασία», απέσπασε ο Τιτάνας, σε αναγνώριση της συνεχούς δέσμευσής του για το περιβάλλον,  με εξειδικευμένες δράσεις και στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο Τιτάνας διακρίθηκε για την αξιοποίηση δευτερογενών καυσίμων και εναλλακτικών πρώτων υλών στην διαδικασία παραγωγής τσιμέντου, με στόχο τη μείωση χρήσης φυσικών μη ανανεώσιμων πόρων, τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου και τη συμβολή σε μια αποδοτική «κυκλική» οικονομία (circular economy).

«Ο Τιτάνας είναι η πρώτη ελληνική τσιμεντοβιομηχανία που αξιοποίησε με επιτυχία τη χρήση εναλλακτικών πρώτων υλών και δευτερογενών καυσίμων για την παραγωγή τσιμέντου. Κάθε χρόνο αξιοποιούμε σχεδόν 600.000 τόνους αποβλήτων και εξοικονομούμε περισσότερους από 60.000 τόνους CO2. Το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας», δήλωσε ο Διευθυντής Περιβάλλοντος, Κλάδου Τσιμέντου Τομέα Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας.

Στον ίδιο διαγωνισμό ο Τιτάνας διακρίθηκε και στην, χωρίς κατάταξη, κατηγορία «Βιοποικιλότητα» για τις στοχευμένες δράσεις του για την προστασία της βιοποικιλότητας στις περιοχές που δραστηριοποιείται. Ο Τιτάνας εφαρμόζει προηγμένες τεχνικές αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος των λατομείων και ειδικά μέτρα προστασίας της πανίδας. Παράλληλα, αναπτύσσει και εφαρμόζει ολοκληρωμένες μελέτες βάσει διεθνών προτύπων και εργαλείων, συμβάλλοντας έτσι και στην υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης για τη Βιοποικιλότητα.

Στην Επιτροπή αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στα Ελληνικά Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του Κράτους, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και του Ιδιωτικού Επιχειρηματικού Τομέα με γνώση και αποδεδειγμένη εμπειρία στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ τα κριτήρια αξιολόγησης αναπτύχθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Τα βραβεία διοργάνωσε  εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ΠΑΣΕΠΠΕ (Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος) υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Η διάκριση αυτή εξασφάλισε στον Τιτάνα την συμμετοχή της υποψηφιότητάς του στον αντίστοιχο ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2014 στη Λυών.

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ είναι ένας ανεξάρτητος παραγωγός τσιμέντου και άλλων δομικών υλικών με περισσότερα από 110 χρόνια βιομηχανικής εμπειρίας. Έχοντας έδρα την Ελλάδα, διαθέτει εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου σε εννέα χώρες και είναι οργανωμένος σε τέσσερις γεωγραφικούς τομείς: Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, Η.Π.Α., Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολική Μεσόγειο. Καθ’ όλη την διάρκεια της ιστορίας του, ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ επιδίωξε να συνδυάσει τη λειτουργική αρτιότητα με το σεβασμό στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.titan-cement.com


« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«11.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30