Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
Sustainable Greece 2020
Υπεύθυνες Επιχειρήσεις
ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΧΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
INTERAMERICAN JT International Hellas AEBE
ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ Α.E. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ
SKAG
The Coca-Cola Company Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε.
COSMOTE JETOIL
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΟΤΕ Α.Ε.
ΔΕΗ Α.Ε.
previousnext
Δράσεις QualityNet
Βιωματικό Σχολείο Η χώρα του καλύτερου BRAVO 2014 - Sustainability Dialogue Ενεργός Τρόπος Ζωής

Αναζήτηση  
 
Εναρκτήρια εκδήλωση παρουσίαση της Πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020»
1/7/2014

Share |

Εναρκτήρια εκδήλωση παρουσίαση της Πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020»

Επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας, η οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κινητοποιεί όλους τους εμπλεκομένους φορείς και συμβάλλει στη συνεργασία της ιδιωτικής και της δημόσιας πρωτοβουλίας, με στόχο τη σύνθεση και την ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων και δράσεων για μία Βιώσιμη Κοινωνία, και υπογραφή της «Χάρτας για μια Βιώσιμη Ελλάδα»

Μία κορυφαία στιγμή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα, σηματοδοτείται με την έναρξη της πρωτοβουλίας «Sustainable Greece 2020».

Το Qualitynet Foundation, το Δίκτυο Υπεύθυνων Οργανισμών και Ενεργών Πολιτών, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων επιχειρηματικών φορέων, και σε συνεργασία με διεθνείς και ευρωπαϊκούς φορείς, πραγματοποιεί την Τρίτη 29 Απριλίου, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, την επίσημη παρουσίαση της Πρωτοβουλίας. Ιδρυτικοί φορείς είναι ο ΣΕΒ, το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος), ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), ο Όμιλος Ελληνικά Χρηματιστήρια, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η πρωτοβουλία αναπτύσσεται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του World Business Council for Sustainable Development και του German Sustainability Council, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δέσμευση κορυφαίων επιχειρήσεων στο κοινό όραμα για μια Βιώσιμη Οικονομία και Κοινωνία στη χώρα μας. Κυρίαρχη πλατφόρμα είναι η ανάπτυξη ενός συστηματοποιημένου διαλόγου όλων των εμπλεκομένων στα ζητήματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο οποίος θα οδηγήσει όχι μόνο στην ανάδειξη οραμάτων και ιδεών, αλλά κυρίως στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων, κατάλληλων επιχειρησιακών δράσεων και μεθοδολογιών. Σημαντικός άξονας είναι η συνυπογραφή της «Χάρτας για μια Βιώσιμη Ελλάδα» από τους ιδρυτικούς και συνεργαζόμενους φορείς μαζί με τις επιχειρήσεις που έχουν υιοθετήσει πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν η δομή, οι στόχοι και τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί η παρουσία και οι ομιλίες των κκ. Dr. Guenther Bachmann, Γενικός Γραμματέας του German Council for Sustainable Development (RNE) και Mr. Peter Bakker, Πρόεδρος του World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). Στο δεύτερο μέρος, σε ειδικό πάνελ, θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο ο διάλογος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία των κατάλληλων μεθοδολογιών και εργαλείων που θα υποστηρίξουν ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης σε πνεύμα κοινωνικής συναίνεσης και συνέργειας.

Η εκδήλωση θα λήξει πανηγυρικά με την υπογραφή της «Χάρτας για μια Βιώσιμη Ελλάδα» από τους συμμετέχοντες.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.qualitynet.gr/displayITM1.asp?ITMID=69705&LANG=GR


« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«11.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30