Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
Αναζήτηση  
 
Συμμετοχή στο συνέδριο του German  Council for Sustainable Development για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη
11/6/2014

Share |

Συμμετοχή στο συνέδριο του German Council for Sustainable Development για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Την ενεργή συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά δρώμενα κύρους στο πεδίο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αποδεικνύει η παρουσία του QualityNet Foundation, στο Εθνικό συνέδριο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από το German Council for Sustainable Development (RNE), τη Δευτέρα 2 Ιουνίου, του οποίου τις εργασίες χαιρέτισε με ομιλία της η ίδια η καγκελάριος A. Merkel.

Συγκεκριμένα, η Αντιπρόεδρος του QualityNet Foundation, κα Χρυσούλα Εξάρχου, συμμετείχε σε πάνελ διαλόγου για την Ευρωπαϊκή διάσταση του corporate sustainable management μαζί με την κα Kathrin Menges, Διευθύνουσα Σύμβουλο του Sustainability Council της Henkel και τον Δρ. M. Michel Capron, Αντιπρόεδρο του Corporate Social Responsibility Platform της Γαλλίας. Η κα Εξάρχου αναφέρθηκε στις ελληνικές προκλήσεις και στην Πρωτοβουλία «Sustainable Greece 2020»,η οποία προέρχεται από την επιχειρηματική κοινότητα, προωθεί τη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου το οποίο βασίζεται στο διάλογο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και οδηγεί σε πρακτικές εφαρμογές καθώς και σε συγκεκριμένες μεθοδολογίες που θα υποστηρίζουν την χώρα προς την κατεύθυνση αυτή.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της η κα Εξάρχου σημείωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα μέσω της Πρωτοβουλίας Sustainable Greece 2020 πρακτικά εργαλεία προς τους οργανισμούς που επιθυμούν να εφαρμόσουν πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως ο Κώδικας Βιωσιμότητας. Η εφαρμογή του Κώδικα σε εθνικό αλλά στη συνέχεια και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχει ως στόχο την  εναρμόνιση και την κωδικοποίηση όλων των επιμέρους πρακτικών, διευκολύνοντας τους οργανισμούς και ενθαρρύνοντας παράλληλα τους επενδυτές σε μακροχρόνιες επενδύσεις προς τις επιχειρήσεις που υιοθετούν πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης και που συμμετέχουν στον Κώδικα Βιωσιμότητας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ετήσιο συνέδριο του German Council for Sustainable Development αποτελεί κορυφαίο γεγονός αναφορικά με τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, αποτελώντας σημαντικό πόλο έλξης για ένα ευρύ φάσμα θεσμικών, επιχειρηματικών φορέων και εκπροσώπων της Κοινωνίας Πολιτών εφόσον συγκεντρώνει περισσότερους από 1.200 κοινωνικούς εταίρους κάθε χρόνο. Στόχος του συνεδρίου είναι η προώθηση  πολιτικών και στρατηγικών Βιώσιμης Ανάπτυξης σε εθνικό καθώς και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συμμετοχή της κας A.Merkel στο συνέδριο αποδεικνύει τη σημασία που προσδίδει η ίδια Καγκελαρία στη στρατηγική προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το German Council for Sustainable Development (http://www.nachhaltigkeitsrat.de/) αποτελεί ένα συμβουλευτικό όργανο υπερκομματικού χαρακτήρα προς την Γερμανική κυβέρνηση αναφορικά με τα θέματα Βιωσιμότητας. Αναπτύσσει διάλογο σε εθνικό επίπεδο με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και συμβάλλει στην ανάπτυξη της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη δημιουργώντας μεθοδολογίες και εργαλεία για την υποστήριξη των οργανισμών και την αφύπνιση της ευρύτερης κοινωνίας.
Η δημιουργία μεθοδολογιών που προωθούν τη  Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί το επίκεντρο συνεργασίας ανάμεσα στο QualityNet Foundation και στο German Council for Sustainable Development. Τη στενή συνεργασία των δύο οργανισμών υπογράμμισε η ίδια η Πρόεδρος του RNE κα Marlehn Thieme, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας της, αναφέροντας πως μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας παρέχεται η δυνατότητα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών καθώς και η δημιουργία μιας ευρύτερης πλατφόρμας προώθησης της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, μέσω του European Sustainability Code.


« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«11.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30