Qualitynet.gr

English   Ελληνικά
Θεσμικοί Φορείς
ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Ενεργός Πολίτης
Αναζήτηση  
 
Κοινόχρηστα ποδήλατα στο Δ. Αμαρουσίου
20/2/2014

Share |

Κοινόχρηστα ποδήλατα στο Δ. Αμαρουσίου

Στη διάθεση κατοίκων και επισκεπτών προς χρήση τίθεται επίσημα από Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Αμαρουσίου κατόπιν της ολοκλήρωσης της φάσης πιλοτικής λειτουργίας του συστήματος. Στόχος συγκεκριμένου προγράμματος είναι να προωθηθεί η χρήση του ποδηλάτου ως μία εναλλακτική πρόταση αστικής μετακίνησης, φιλικής προς το περιβάλλον.

Με την ευκαιρία της έναρξης της επίσημης λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων στο Μαρούσι ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, είμαστε πλέον έτοιμοι να προσφέρουμε στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας ένα μέσο για τις μετακινήσεις τους εντός του αστικού ιστού, εναλλακτικό και φιλικό προς το περιβάλλον. Το Σύστημα Κοινόχρηστων ποδηλάτων αποτελεί μέρος του προγράμματός μας για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής εικόνας της πόλης μας, υπηρετεί τον ευρύτερο σχεδιασμό μας για μία πιο ανθρώπινη πόλη με σεβασμό προς τον πεζό, τον κάτοικο και το περιβάλλον. Θέλουμε όλους τους συμπολίτες μας να γίνουν συμμέτοχοι της νέας αυτής «εμπειρίας» στην πόλη μας για αυτό και εξασφαλίσαμε ειδικές εκπτώσεις για τους κατόχους Artemis Card και τους δωρεάν χρήση για τους αδύναμους συμπολίτες μας».

Στη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του Συστήματος των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, ελέγχθηκε στο σύνολό της η λειτουργία της υπηρεσίας, ολοκληρώθηκε το δίκτυο των σταθμών των ποδηλάτων με την ενεργοποίηση και του σημείου ενοικίασης στο σταθμό επιβίβασης «Νερατζιώτισσα», πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τιμολόγησης της υπηρεσίας.

Οι κωδικοί που είχαν εκδοθεί στους χρήστες κατά τη διάρκεια της περιόδου πιλοτικής εφαρμογής, απενεργοποιήθηκαν την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014. Για την επανενεργοποίησή τους οι κάτοχοί τους μπορούν να επισκεφθούν από Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 την ηλεκτρονική διεύθυνση http://maroussi.cyclopolis.gr/index.php/el/sign-up-register-el.

Η εγγραφή για τη χρήση της υπηρεσίας είναι εφικτή μέσω εγγραφής:

  1. Στο κιόσκι κάθε σταθμού (απαραίτητη η χρεωστική ή πιστωτική κάρτα)
  2. Μέσω υπολογιστή

Ειδικές εκπτώσεις και ατέλειες
Η Δημοτική Αρχή, ειδικά για όλους τους κατόχους Artemis Card, εξασφάλισε 50% έκπτωση σε οποιαδήποτε συνδρομή επιλέξουν.

Για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας, δηλαδή με ετήσιο εισόδημα έως € 6.000, προσαυξανόμενο κατά 20% για κάθε προστατευόμενο μέλος, δεν ισχύει συνδρομή. Οι δικαιούχοι για να εγγραφούν θα πρέπει να προσκομίσουν στον Δήμο Αμαρουσίου τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  2. Αντίγραφο τελευταίου εκκαθαριστικού ΔΟΥ από το οποίο να προκύπτει το ετήσιο δηλωθέν εισόδημα του ενδιαφερομένου. Σε περίπτωση που δεν υποχρεούται σε υποβολή δήλωσης, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση σχετική με τη μη υποχρέωση υποβολής, θεωρημένη από την οικεία Δ.Ο.Υ.

Οδηγίες χρήσης, οι όροι καθώς και οι χρεώσεις της υπηρεσίας είναι διαθέσιμες στο διαδικτυακό τόπο http://maroussi.cyclopolis.gr/. Για βοήθεια ή οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 215 215 7994.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε τον κανονισμό λειτουργίας κοινοχρήστων ποδηλάτων Δήμου Αμαρουσίου


« πίσω στην λίστα

Quick Launch

Sustainable Greece 2020 Οδηγός Υπεύθυνων Επιχειρήσεων Απολογισμοί Οδηγός Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Το Βήμα Ενεργών Πολιτών Newsletter in Action
kalyterizoi.gr
MKO Οργανώσεις
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΣΤΩ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΔΡΑ - Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων
ΠΥΡΝΑ-μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία AMEA GREEK
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Newsitamea
Διέξοδος ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Best Medasset
Ιατροί Χωρίς Σύνορα Πολιτιστικός Σύλλογος 'Η Σκιάθος'
Υδροναύτες
previousnext
«11.2019»
Δε
Τρ
Τε
Πε
Πα
Σα
Κυ
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30